We

Have

A GREAT

HISTORY

ABOUT US

Pizzeria
Wat is de heritage van het Pizza’dam®  tot nu toe?
De chef-koks Saim & Samil zijn twee universitair geschoolde nieuwe Nederlanders. De een theoloog, de ander Engineer Physics . Van jongs af aan hebben beide heren, ieder afzonderlijk van elkaar, met plezier gekookt voor hun naasten en vrienden.
De liefde voor de keuken heeft het gewonnen van hun academische ambities en samen zijn zij een kleine pizzeria begonnen in de Indische buurt in Amsterdam.
Niet alleen trouwe klanten vonden hun pizza onbetwist het lekkerst, ook het programma
Lekker Laat van de Paul de Leeuw heeft hun pizza tijdens de show uitgekozen tot de beste van Nederland! Enthousiast en oprecht vatten zij hun succes samen: “een pizza moet lekker zijn. Daarom mag niet iedereen bij ons in de keuken staan. Onze pizza is niet Italiaans of Amerikaans, maar Amsterdams.”
Wat dat betekent, snap je volgens hen bij de eerste hap!
Sinds 2018 zijn de ambities, ideeën en recepten van de Saim & Samil ondergebracht in hun nieuwe
formule Pizza’dam®. Inmiddels zijn er meerdere gegadigden die zich aanmelden voor selectie.
Hoe doet het Pizza’dam® wat het doet?
De chef-koks bereiden eten met de grootste toewijding. Plezier in het werk doet geenszins af aan de
stipte en strenge regels die zij zichzelf opleggen om een
pizza te bakken. Daarom ook mag niet iedereen bij hen in de keuken staan.
Bij Saim & Samil mag je niet zomaar de keuken in. Deze plek moet je verdienen. Omdat degene die er
straks van gaat proeven, de beste pizza verdient. De smaak, het aanzicht en de temperatuur. Alles
moet kloppen.

Waarom doet het Pizza’dam® wat het doet?

Saim & Samil genieten van eten maken voor andere mensen. Zij genieten als anderen genieten. Deze passie is begonnen met eten maken voor vrienden en heeft nu een professionele wending gekregen. Beide spreken van geluk en voldoening om van hun hobby hun beroep te hebben gemaakt.

 

Wat verkoopt het Pizza’dam®?

In feite is elke pizza lekker als je honger hebt en als er enige aandacht aan is besteed. Ook de amateurpizza’s van kleine zaken of de fabricagepizza’s van grote merken.

Maar een pizza moet meer hebben. Je moet van het moment een bijzonder moment maken. Een bijzonder genietmoment. De bodem mag niet te dun zijn, maar ook niet te vol. De ingrediënten moeten in balans zijn.

Daarom verkopen Saim & Samil niet simpel een pizza, maar een smaakbeleving. Zij maken geen Italiaanse of Amerikaanse pizza, maar de Amsterdamse pizza. Dat is de naam die zij geven aan de pizza met de meeste aandacht en lekkerste smaak.

 

MERKWAARDEN: Welke authentieke merkwaarden zijn te destilleren uit het merkverhaal?

De volgende waarden gelden voor Pizza’dam®

 

  • Eerlijk
  • Heerlijk
  • Hartelijk
  • Aandachtvol
  • Ambachtelijk